Bereken online je nettoloon.

Je kan nu heel makkelijk je bruto en nettoloon online berekenen met een automatische programma, maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen de twee?

Brutoloon zoals het woord bruto al aangeeft, is het bedrag waar nog niks vanaf is getrokken en van het nettoloon is natuurlijk al wel iets afgetrokken, zoals het woord netto aangeeft. Je salaris in zijn geheel vormt je brutoloon, maar dit is niet het geld wat je iedere maand op je rekening krijgt gestort, want je moet nog belasting, en premies betalen. De premies en belasting hoef je niet zelf te betalen, want dit word ingehouden op je loon en daar vanaf getrokken. Het bedrag dat dan overblijft word naar je bankrekening overgemaakt en dit is dan ook het nettoloon.

Ik hoop dat het zo duidelijk is, wat het verschil tussen bruto netto precies is, maar mocht dit niet het geval zijn bezoek dan http://brutonettoberekening.info voor meer informatie over deze onderwerp. Op de website kan je tevens het gratis programma vinden, waarmee je het nettoloon kan berekenen, maar het omgekeerde is ook mogelijk, zolang je maar de hoogte van de 1 weet kan de ander berekend worden.

Kijk ook eens op de website van rijksoverheid, over wat er precies allemaal op je loonstrook staat.

 

Leave a Reply