Centraal Informatie Systeem

De Centraal Informatie Systeem of CIS is een stichting, dat een database beheert voor verzekeraars. Als je een autoverzekering hebt, dan is de kans groot dat je in deze database zit.

Soort gegevens

goedkoopste autoverzekeringWanneer je een autoverzekering afsluit, registreerde je verzekeraar een aantal gegevens over jouw in de database. Als je een nieuwe autoverzekering gaat afsluit, kan de verzekeraar ook gegevens over jouw opvragen, uit het CIS database. De meeste voorkomende gegevens in het CIS, gaan over schademeldingen. A;s je ooit een schade claim hebt ingediend of er is een claim tegen jouw ingediend, dan sta je er zeker in. Als een verzekeringsmaatschappij de polis opzegt, dan word hiervan ook een melding gemaakt in de CIS.

Speciale melding

Bij het aanvragen van een autoverzekering, moet je ook altijd eerlijk zijn, want ze controleren al je antwoorden. Als de verzekeringsmaatschappij onjuiste gegevens vind, dat gelogen is, zullen ze hiervan een speciale melding maken in het CIS. Als je in de CIS staat met een speciale melding, zal het heel moeilijk worden, om een autoverzekering af te sluiten. Een goedkope autoverzekering af afsluiten word dan helemaal onmogelijk. Wees dus altijd eerlijk, als je fouten maakt is het geen probleem, zolang je maar eerlijk bent.

Bekijk hier een video 

Leave a Reply