Collage maken op meerdere manieren

Een collage maken met papier

Met lijm en papier een collage maken is het ouderwetse manier een vaak ook nog eens een van de leukste manieren om een collage te maken want je bent dan de hele dag met je handen bezig. Om een papier collage te maken heb je vrijwel niks nodig alleen wat oude tijdschriften waar je uit kan knippen en een vel papier waar je op kan plakken en dat is het. Je begint door leuke artikelen en afbeeldingen uit de tijdschrift te knippen daarna kijk je naar wat je hebt om vervolgens een beslissing te maken van hoe je het gaat samenstellen. Als je eenmaal hebt besloten hoe je de collage gaat samenstellen begin je met het plak werk probeer een zo leuk mogelijk patroon of beeld ervan te maken.

online collage gemaakt

Een online collage maken

Wat ook veel mensen tegenwoordig doen is een online collage maken dat doen ze met behulp van hun computer plus een computer programma. Waar je met een papier collage beperkte mogelijkheden hebt en maar toegang tot een beperkt aantal teksten en afbeeldingen hebt je op internet die beperktheid niet. Op internet heb je toegang to miljarden teksten en afbeeldingen dus de mogelijkheden zijn eindeloos. Met een al niet te ingewikkelde computer programma kan je een hele mooie collage maken door afbeeldingen en teksten te zoeken  op het internet. Die kan je vervolgens bewerken met het programma je kan de afbeeldingen van vorm veranderen of dingen eruit wissen of juist toevoegen de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wil je zelf een online collage maken?

Ik heb zelf een collage gemaakt die niet van deze wereld is door mijn eigen stad te maken met verschillende afbeeldingen en dan met foto’s die ik online heb gevonden heb ik beroemde gebouwen en mensen erin toegevoegd. Het eindresultaat is geweldig wil je zelf ook een leuke collage maken bezoek dan eens http://www.collagemaken.com hier kan je zelf je online collage maken met behulp van een online programma.

Leave a Reply