Constructie hout

SLS Hout

De meest voorkomende houtsoort dat voor constructie word gebruikt, groeit niet eens in Nederland. Het is namelijk de SLS hout, dat uit Scandinavië komt.

Scandinavië

SLS houtIn Scandinavië is het heel koud waardoor de bomen daar langzaam groeien. Juist doordat ze zo langzaam groeien worden ze heel sterk en zijn ze de ideale hout voor constructie. De benaming SLS hout komt, doordat SLS voor Scandinavian Lumer Standard. De SLS word dan ook op het hout gezet, dat uit Noord-Europa komt, zo word de kwaliteit van het garandeert.

In Nederland importeren we dan ook heel veel hout voor constructie en dit doen we vooral uit Scandinavië, omdat dit goedkoper is voor ons.

Houthandels

Houthandels in Nederland verkopen dan ook allemaal, de SLS hout en ook verkopen ze de Vuren SLS hout. De Vuren SLS hout is nog een sterkere vorm van het hout. De skelet van een constructie word dan ook vaak van de Vuren SLS hout gemaakt, daarna word de rest van de constructie eraan bevestigd, zoals muren. Het hout word in de vorm van grote houten balken verkocht, in verschillende afmetingen.

Particulieren gebruiken dit houtsoort ook steeds vaker, omdat het een heel lichte houtsoort is en het is ook toch heel sterk.

Leave a Reply