Energie besparen is geld besparen

Energie Bespaartips

Door energie te besparen kun je flink wat geld besparen, want de gemiddelde huishouden betaald al 800 euro te veel per jaar. Door simpele energie besparen tips, kun je al makkelijk honderden euro’s besparen.

Isolatie

energie bespaartipsDe eerste tip en waarmee je makkelijk energie kan besparen is isolatie. Door goede isolatie gaat er namelijk geen warmte verloren en hoeft er minder energie gebruikt te worden, om het huis op te warmen. Dit kun je al makkelijk voor elkaar krijgen, door het glas in het huis te vervangen. Door voor dubbel glas te kiezen, word het huis al een stuk beter geïsoleerd.

Vloerbekleding helpt ook, want er gaat veel warmte verloren door de vloer. Wanneer je vloerbekleding neerlegt, houd dit de warmte vast.

Vervangen van de oude cv

Door het vervangen van de oude cv ketel, bespaar je ook al gelijk veel geld. Er zijn tegenwoordig combiketels, dat heel zuinig werken. Deze zorgen zowel voor de verwarming van het huis, als de warme water.

Spaarlampen

Spaarlampen helpen ook mee en ze zijn heel zuinig met energie. Spaarlampen zijn tegenwoordig ook niet zo duur meer en hebben een veel hogere rendement. Je kunt hierbij ook dimschakelaars nemen, waarmee je nog meer energie kunt besparen.

Dit zijn allemaal goedkoper en simpele oplossingen, waarmee je flink op de energiekosten kunt besparen. Dit bespaart je uiteindelijk niet alleen veel geld, maar je bespaart zo ook het milieu.

Leave a Reply