Gebruik van vlaggen

Friese Vlag

Door de eeuwen heen zijn verschillende soorten vlaggen gebruikt om aan te tonen wie de mensen zijn die de vlag tonen, of dit nou personen of landen waren.

Friese vlagDe vlaggen werden eerst door rijke mensen en invloedrijke families gebruikt om aan te tonen wie ze waren. Als je de vlag voorbij zag komen, of je zag het ergens hangen wist je van wie het was, later begonnen ook de generaals het op de slagveld vlaggen te gebruiken om te laten zien wie ze waren, daarna ook de koningen en landen. Tegenwoordig zie je nog steeds generaals met hun eigen vlaggen, waar dan bijvoorbeeld het aantallen sterren van de generaal word weergeven en landen gebruiken natuurlijk ook nog steeds vlaggen.

Wat wel erg van deze tijd is, dat bedrijven ook gebruik maken van vlaggen om te laten zien wie ze zijn en ze maken op deze manier ook gratis reclame. De bedrijfsvlag begon eigenlijk met de VOC, die de Nederlandse vlag gebruikte met in het midden hun eigen logo. Tegenwoordig hebben alle grote bedrijven een eigen vlag met hun logo erop en de kleine ondernemingen beginnen ook steeds meer de waarde ervan in te zien. Een vlag voor een bedrijf hoeft ook niet perse op een mast te hangen, want je hebt tegenwoordig ook gewoon baniervlaggen, reclamevlaggen en strandvlaggen.

Leave a Reply