Geschiedens van Italië

Op vakantie gaan in Italië kan een echte avontuur zijn, want het is een land met een rijke geschiedenis en deze geschiedenis zie je nog in veel steden terug, gewoon op straat.

Rome

italie vakantieRome is 1 van de meest bekende steden in de wereld en ook de meest bekende stad van Italië. Dit is dan ook niet zo gek, want Rome was een rijk op zich voor honderden jaren. In de heuvels van Rome vestigden zich stammen van jagers en verzamelaars, dat later het koninkrijk Rome zou vormen. Het koninkrijk was heel klein en bestond uit de stad zelf en het omliggende land. Pas toen de koning verjaagt werd en Rome het Romeinse Republiek werd, begon het groot te worden. Het Romeinse Republiek veroverde al snel heel Italië en verenigde het tot 1 land.

Expansiedrift

Italië alleen was niet genoeg en het Romeinse Republiek vocht vele oorlogen en bereide zijn gebied ver uit. Doordat het macht gedeeld werd onder de aristocraten, was het Romeinse Republiek verenigd en hierdoor waren ze in staat om veel volkeren te veroveren. De militaire machine van Rome was niet te stoppen, pas toen het een keizerrijk, werd met keizers dat alle macht naar zichzelf toe trokken, begon de val van Rome. Alhoewel het Romeinse rijk lang geleden gevallen is, vind je overal in Italië nog gebouwen uit die tijd terug, dat nog lang zullen blijven voortbestaan. Meer weten? Kijk eens op ditisitalie.nl

Leave a Reply