Gezond en lekker?

We hebben allemaal wel eens gehoord van bijenpollen en hebben vast ook wel gehoord dat het heel gezond is. Eigenlijk wordt het gezien als een soort superfood voor mensen, dit is al heel lang het geval. Tegenwoordig worden ze steeds meer gebruikt door mensen en het helpt ook echt.

bijenpollenToch zijn er nog een aantal mensen die hier niet genoeg van af weten of niet precies weten wat bijenpollen nou zijn. Het is heel makkelijk uit te leggen, Pollen is gewoon een andere woord het komt uit het Engels en betekend stuifmeel.

Wat is het

We kennen allemaal onze grote vrienden de bijen natuurlijk, zij verzamelen stuifmeel. Veel mensen denken dat bijen alleen nectar verzamelen, maar dit is niet waar ze verzamelen ook stuifmeel. Dit halen ze natuurlijk ook gewoon uit bloemen. Als ze dit verzameld hebben brengen ze het allemaal terug naar hun nest, hier worden de nectar en stuifmeel met elkaar gemengd en hieruit komt de stuifmeelkorrel dus met andere woorden de bijenpollen komen hieruit voort.

Gezond

Bijenpollen zijn erg gezond, ze bevatten verschillende soorten vitaminen, mineralen en antioxidanten. Je krijgt door bijenpollen meer energie, ze helpen met het verhogen van je weerstand en werken in sommige gevallen ook ontstekingsremmend. Er zijn natuurlijk wel verschillende soorten bijenpollen, dus bekijk even welke jij koopt. Meer weten? Klik hier

Leave a Reply