Haartransplantatie

Haartransplantatie 2

haartransplantatie-2Wanneer u last heeft van haaruitval of kaal worden en u bent op zoek naar een permanente oplossing voor uw haarprobleem, dan biedt haartransplantatie vaak de enige oplossing. Kaalheid komt bij zowel mannen als vrouwen voor.

We leggen u graag uit wat een haartransplantatie precies is. Bij een haartransplantatie worden haren verplaatst van het donorgebied (haarkrans) naar plekken elders op het hoofd waar geen of weinig haren groeien. Het donorgebied bevindt zich aan de achterzijde van het hoofd.

Haren uit het donorgebied zijn niet gevoelig voor het mannelijke hormoon dihydrotestosteron. De haarzakjes blijven hierdoor altijd haren produceren. Ze zijn hierdoor perfect te gebruiken voor een haartransplantatie of haarimplantatie.

De hedendaagse haartransplantatie methode is een stuk minder ingrijpend in vergelijking met voorgaande haartransplantatie methodes. Dit komt omdat er niet wordt gesneden. Ook zijn er bij de fue haartransplantatie geen hechtingen nodig.

Bij een goede haarkliniek gaat men als volgt te werk. Over specifieke delen van de hoofhuid worden grafts geoogst welke niet gevoelig zijn voor dihydrotestosteron. De haartransplantatie arts maakt zeer kleine gaatjes om de graft eruit te halen. Vervolgens worden deze haren gescheiden. Dit op basis van één tot vijf grafts.

Tijdens de haartransplantatie wordt er uiteraard rekening gehouden met de groeirichting. Ook wordt er rekening gehouden met spreiding over de hoofdhuid om een natuurlijk resultaat te krijgen. Door de huidige haartransplantatie methode ontstaan er geen zichtbare littekens.

Na de operatie kunt u gewoon weer naar huis. Het beste resultaat zal te zien zijn na negen maanden. Klik hier voor meer informatie.

Leave a Reply