Herstructurering

Herstructurering is meestal de ergste nachtmerrie van ondernemers, omdat ze dan vaak mensen moeten ontslaan, maar ook omdat ze voelen dat ze gefaald hebben.

Verzetten tegen herstructurering

accountant1Veel ondernemers verzetten zich dan ook tegen herstructurering, wat vaak lijd tot het faillissement van de onderneming. Het is altijd de betere keuze, om te redden wat je kunt redden. Vaak zien ondernemers dit niet, omdat ze te emotioneel zijn. Ze denken dat ze gefaald hebben, als ze gaan herstructureren en ze zien er ook op tegen, om mensen te moeten ontslaan.

Bij een herstructurering hoeven niet altijd ontslagen te volgen, want mensen kunnen ook gewoon op meer productieve plaatsen gezet worden. Een ding is altijd wel zeker, als er niks gedaan word behalve hopen, dan gaat de onderneming failliet.

Hulp bij herstructurering

Veel ondernemers weten ook niet, hoe ze een herstructurering moeten aanpakken of wat er precies moet veranderen. In zo een geval is het slim om consultancy bureau in te huren, dat kan helpen in het ondernemerschap. Ze kunnen kijken wat er moet veranderen en hoe dit het beste aangepakt kan worden. Het idee is altijd om de onderneming weer gezond te maken en als dit gebeurt, kan er weer nieuwe persoon worden aangenomen en eventueel het oude personeel weer terug aangenomen worden. Als je onderneming in de problemen zit, is het misschien wel handig om even op thomaslangerwerf.nl te kijken, voor tips en informatie.

Leave a Reply