Het illegaal storten van afval

Het illegaal storten van afval gebeurt steeds vaker in de gemeentes, waarvan de ondergrondse afvalbakken zijn voorzien van chips.

Legaal storten alleen met een chipkaart

ccnIn de buurten waar de afval containers met een chip staan, kunnen enkel alleen de mensen met een chipkaart afval storten. De deur van de container gaat alleen open met de chipkaart, dit om illegale afval storing te voorkomen en ervoor zorgen dat alleen buurtbewoners afval erin kunnen storten. Vooral in de steden word er dan veel illegale afval, rondom het container gestort. Dit gebeurt vooral in buurten, waar er veel winkels zijn. De gemeentes zetten ambtenaren in, om dit te voorkomen maar het is nog niet echt effectief.

De buurt schoonhouden

De buurt ziet er natuurlijk niet uit, wanneer er illegaal afval word gestort naast de containers en het zorg ook nog eens voor overlast. Het afval trekt namelijk ongedierte en volgens aan dat het afval over de hele buurt plaatsen. Het word voor schoonmaakbedrijven zo ook onmogelijk gemaakt, om de afval containers schoon te maken. De containers moeten natuurlijk ook elke maand gereinigd worden.

De gemeente is dan ook van plan, om op de plaatsen waar veel illegale afval word gestort, over te gaan op het oude systeem. Dan worden er weer de oude containers geplaatst dat de buurtbewoners eenmaal per week zelf buiten zetten. Zo word het moeilijker om illegale afval te storten, want de rest van de week staan er geen containers.

De bewoners moeten wel zelf de containers schoonhouden en kunnen ook gebruik maken van de diensten van Container Cleaning Nederland, dat de containers voor hun kan reinigen. Voor meer informatie over deze dienst, kunnen mensen terecht op de Facebookpagina van Container Cleaning Nederland.

Leave a Reply