Hoge kwaliteit tegels

Wandtegels

wandtegelsIn Nederland hebben we helaas niet zelf de grondstoffen om op een grote schaal tegels te produceren. We moeten het dan ook vooral van de import hebben. In Nederland wordt er wel gekozen voor kwaliteit.

Import uit het buitenland

De grote deel van de tegels word uit het buitenland geïmporteerd. De vloertegels en wandtegels komen vooral uit Duitsland, Spanje en Italië. Er wordt dan voor bekende merken gekozen, zodat de hoge kwaliteit van de tegels gebogen blijft. We importeren ook tegels uit België. Het gaat dan vooral om natuursteen tegels voor de tuin en dergelijk. Deze tegels worden van graniet gemaakt. Graniet is ook weer een grondstof dat we niet zelf hebben en we moeten het dus wel uit België importeren. Leer meer over de hoge kwaliteit tegels op http://www.fliesenxl.com/nl/.

Nederlandse natuurstenen

Het is ook weer niet zo dat we zelf helemaal geen grondstoffen hebben. In Nederland hebben we bijvoorbeeld heel veel mergel. Mergel is een natuursteen dat in Limburg gedolven word. Het gebeurt tegenwoordig nabij Sibbe. In Limburg is er een grote netwerk ontstaan door het delven van mergel en het gebeurt tegenwoordig daarom alleen nabij Sibbe. Vroeger konden we ook nog rekenen op zandsteen wat ook een natuursteen is. Het inwinnen van zandsteen is helaas gestaakt.

Leave a Reply