Informatie over incassobureaus

Een incassobureau is een bureau die zich bezig houd met het innen van vorderingen voor andere bedrijven of ondernemingen.

no cure no pay incassoWanneer je een vordering hebt uitstaan en het is je ondanks meerdere aanmaningen niet gelukt om het openstaande bedrag te innen, dan kan je een incassobureau inschakelen. Ze gaan dan het geld voor je innen, door eerst brieven te schrijven, waarin ze de debiteur tot betalen aanmanen en er staan ook meestal waarschuwingen in het brief, van wat er kan gebeuren als er niet betaald word. Meestal betalen de debiteuren na de eerste brief of er word een betalingsregeling getroffen, maar mocht dit niet het geval zijn dan stuurt de incassobureau nog een brief met een ernstigere toon, ook worden de incassokosten met elke brief verhoogt. Mocht dit nog steeds niet baten dan kunnen ze over gaan naar een dagvaarding of nog een brief sturen, die soms wel in persoon word bezorgd, om extra druk op de debiteur te zetten

Elke incassobureau heeft zijn eigen werkwijze en ook zijn de kosten meestal heel verschillend. Ze kunnen voor no cure no pay basis werken of het kan ook zijn dat je gelijk van te voren moet betalen, hiervoor moet je bij elke bureau gaan kijken van wat je nou precies moet betalen. Kijk op http://www.incassobureau.eu/ voor tips en informatie.

Leave a Reply