Kosten uitvaart

Gemiddeld kost een uitvaart in Nederland 8.000 euro en het is niet een bedrag dat veel mensen beschikbaar hebben. Nabestaanden moeten dan ook vaak een lening afsluiten om voor de uitvaart te kunnen betalen. Je kunt natuur je nabestaanden de kosten besparen door een uitvaartverzekering af te sluiten.

Ongeveer 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Ze hebben een uitvaartverzekering afgesloten, om hun nabestaanden meer rust te geven. Het proces van rouwen is al heel moeilijk en als daar nog ook de stress van uitvaartkosten bij komen, word het nog moeilijker. Op een gepaste wijze afscheid kunnen nemen helpt bij het rouwproces en dit kan dankzij de uitvaartverzekeringen.

Wat zijn de kosten hiervan?

Yarden uitvaartverzekeringenEen uitvaartverzekering kost gemiddeld 20 euro per maand aan premie en het kan nog langer als je voor een langere looptijd kiest. Je kunt bijvoorbeeld 20 jaar land 20 euro per maand betalen of 10 jaar lang 10 euro betalen. Bij de uitvaartverzekeringen van Yarden is dit bijvoorbeeld mogelijk. Dan hebben we de gemiddelde kosten van 8.000 euro genomen.

Een geldbedrag of in natura

geld voor uitvaartverzekeringBij het afsluiten van een uitvaartverzekering kunnen mensen kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering of een natura uitvaartverzekering. Bij de kapitaal uitvaartverzekering krijgen nabestaanden in 1 keer een geldbedrag uitgekeerd. Dit zou dan bijvoorbeeld de 8.000 euro zijn. Bij natura uitvaartverzekering wordt er diensten geleverd voor het bedrag. Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering kun je zelf een pakket samenstellen en de kosten daarvan worden dan door de verzekeraar gedekt.

Bij iedere persoon past een andere uitvaart en andere uitvaartverzekering. Kijk voor meer informatie over uitvaartverzekeringen op de onderstaand websites.

Leave a Reply