Liefde voor hout

Meubelmakerij2

meubelmakerijIn Nederland zijn er gelukkig nog meubelmakers, dat met grote liefde voor hout in een meubelmakerij werken, maar helaas is het een stervende kunst.

Grote meubelketens

De grote meubelketens zoals IKEA en Leen Bakker verkopen meubels tegen lage prijzen. Dit kunnen ze doen dankzij de massaproductie, waar alles met behulp van machines word gemaakt. Zo kunnen ze goedkoop meubels maken en verkopen. Het nadeel is wel dat alles op elkaar lijkt en dat er geen ziel in zit. Veel mensen kiezen er natuurlijk wel voor, omdat het goedkoop is en dit heeft ertoe geleid, dat de meubelmakerij stervend is.

Unieke meubels

Bij een meubelmakerij krijg je top kwaliteit en het is bovendien uniek. De meubels worden ook met de hand gemaakt in de meubelmakerij en dit zie je ook terug in de meubels. Er zijn nog gelukkig wel mensen dat de waarde van de meubelmakerij in zien en hun meubels ook daar laten maken, helaas zijn het nog te weinig mensen. Dit terwijl een meubel bij een meubelmakerij niet zo duur is en de kwaliteit van een meubel, dat met de hand gemaakt is wel veel hoger is.

Een beetje meer betalen voor kwaliteit en vakmanschap is het toch wel waard? De meubel zal nog generaties mee gaan, waar het meubel uit IKEA al na paar jaar sneuvelt.

Meubel liefhebber

Een echte meubelliefhebber wil natuurlijk altijd de beste. Daarom is het beter om meubels te laten maken. Bekijk gelijk hieronder een video over meubelmakerij.

Leave a Reply