Nederlanders installeren vaker een beveiligingscamera

Bewakingscamera

Nederlanders installeren vaker een beveiligingscamera, terwijl de inbraakcijfers lager liggen dan in de omliggende landen. In Nederland liggen de misdaadcijfers sowieso lager, maar mensen voelen zich niet meer zo veilig als vroeger.

Een beveiligingscamera installeren

bewakingscameraMensen kiezen dan ook vaak om een beveiligingscamera te installeren, dit geeft hun dan een veilig gevoel en het heeft natuurlijk ook praktische doeleinde. Mocht er ooit een inbraak plaatsvinden dan zijn er hier beelden van en kunnen de beelden gebruikt worden om de dader op te sporen en te vervolgen. Dit hoeft trouwens niet alleen bij inbraak te zijn, want ook vandalen kunnen zo opgespoord worden.

Beveiligingscamera’s voor winkels

Winkeliers installeren ook steeds vaker beveiligingscamera. De winkeliers hebben niet zozeer vaak te maken met inbraak, als ze dat wel hebben met vandalisme. Winkels zijn vaak het slachtoffer van vandalisme, waarbij er vaak een raam sneuvelt. Een beveiligingscamera dient dan zowel de vandalen af te weren, als hun later op te sporen. Vooral in de grote steden zijn winkeliers vaak de slachtoffer, van vandalisme.

Door de installatie van beveiligingscamera’s zijn er vaker vandalen opgespoord door de politie en vervolgt door justitie. Vooral na een grote wedstrijd komen het vandalisme incidenten vaak voor, waarna de winkeliers de beelden aan de politie geven. De politie gebruik dan de beelden in opsporing verzocht, om de verdachten te vinden indien ze al niet bekend zijn bij de politie.

Leave a Reply