Op jezelf wonen

Geldbesparen

Je gaat op jezelf wonen, je bent natuurlijk heel blij en wil je woning zo mooi mogelijk inrichten. Vergeet niet dat je nu voor alle kosten op jezelf gewezen bent. Je zal nu huurkosten, energiekosten en waterkosten hebben, dit zijn dan ook nog maar de basis dingen, als je niet uitkijkt is je rekening zo leeg.

geldbesparenAls je op jezelf gaat wonen is het slim, om te kijken hoe je zoveel mogelijk geld kan besparen, anders kom je in de problemen, vooral wanneer je een student bent

Je kan beginnen met je inkomen en uitgaven. Als je de lijst voor het eerst maakt zet alleen je vaste lasten hierop en je inkomsten. Je kan dan deze lijst langzaam aan de hand invullen met de andere kosten die je maakt. Zet al je uitgaven erop al is het maar een euro, zo krijg je snel een overzicht van je situatie en weet je hoeveel geld je kan uitgeven, of juist extra uren moet gaan maken, om de rekeningen te kunnen betalen.

Als je inboedel gaat kopen, ga niet gek doen en dure dingen kopen. Kijk op marktplaats en andere tweedehands websites voor goedkope inboedels. Als je de eerste jaar op jezelf hebt overleeft en je hebt genoeg geld kan je nieuwe dingen gaan kopen in de winkel, tot dan let op je kosten en hou je aan deze simpele geld bespaar tips. Meer tips? Kijk dan op een van de onderstaande links:

Leave a Reply