Repetitive Strain Injury

Repetitive Strain Injury of RSI is een verzamelnaam voor klachten waar mensen last van krijgen als ze gedurende lange tijd, vaak herhaalde bewegingen maken. Je hebt vast wel eens van de muisarm gehoord ook dit valt onder de RSI.

Repetitive Strain InjuryHet is heel moeilijk vast te stellen wat er nou allemaal precies onder RSI valt, er was wel een aantal jaar de zogenaamde CANS gebruikt als verzamelnaam voor verschillenden klachten, maar ook dit bleek onvoldoende. Wetenschappers zijn nu ook nog steeds niet zeker hoe het beste behandelt kan worden of voorkomen, alhoewel er wel tips uitgegeven zijn die mogelijk zouden kunnen kunnen helpen bij het voorkomen.

Over het algemeen worden de meeste RSI klachten veroorzaakt, door het uitvoeren van de zelfde handeling gedurende lange tijd. Je lichaam geeft dan signalen af, waarmee die aangeeft dat je moet stoppen, maar mensen blijven toch doorzetten. Dit doen ze door de hoge werkdruk en werkstress dat ook weer veel problemen met zich meebrengt. De pamfletten die worden uitgegeven op kantoren om RSI te voorkomen heeft ook weinig effect, want er melden zich nog steeds elke jaar weer meer mensen met RSI klachten.  RSI klachten kunnen zelfs zo erg worden dat er mensen door tijdelijk of permanent invalide kunnen worden. Meer weten? Kijk op deze website

Leave a Reply