Sollicitatie maatje

Outplacementbureaus hebben unieke aanpakken ontwikkeld om ontslagen personeel weer snel aan werk te helpen. Zo wordt er geoefend op het solliciteren, het opstellen van een cv en motivatiebrief en wordt er opnieuw gekeken naar de wensen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Samen solliciteren

logo-nextjob-nlIn het outplacementtraject wordt nauw samengewerkt en wordt het sollicitatiegesprek met de begeleiders voorbereid. Bij de voorbereiding op elke sollicitatie wordt er goed geoefend op de presentatie om ervoor te zorgen dat de sollicitant zo goed mogelijk uit de verf komt.

Na de voorbereiding heeft de werkzoekende voldoende stof om over te praten en kan hij of zij met vol vertrouwen het sollicitatiegesprek ingaan. Het begrip outplacementtraject is nog vrij nieuw. Outplacement wordt gebruikt om personeel dat ontslagen is, of wordt, sneller aan nieuw werk te helpen. Met een outplacementtraject heeft een werkzoekende meer succes met het vinden van een nieuwe baan. Dit blijft wel afhankelijk van de persoon, de begeleiding, de gestelde doelen en het beschikbare budget voor outplacement.

Hulp van buitenaf

Volgens een woordvoerder van een outplacementbureau hebben sommige mensen hulp nodig van buitenaf. Iemand van buitenaf kan met een onafhankelijke blik naar de situatie kijken en iemand met meer ervaring kan tevens een goede motivator zijn.

Leave a Reply