Studenten lenen te veel

Onlangs stonden alle kranten vol met verhalen over studenten die te veel geld lenen. Het blijkt uit een recent onderzoek dat een derde van de studenten bewust te veel leent. Dit doen ze omdat de rente dat DUO aanbiedt heel aantrekkelijk is.

AfdrukkenDUO is een overheidsinstelling dat leningen aan studenten aanbied. De rente dat DUO vraagt voor de leningen is 0,19 procent en de looptijd is lang. Zo kunnen de studenten het op hun gemak terugbetalen. Nergens krijg je een lening met zo een lage rentepercentage.

Sparen

Het geld dat ze te veel lenen sparen ze meestal op. Dit doen ze op een spaarrekening waarmee ze een leuk bedrag opsparen voor later. Veel studenten gebruiken het geld later zelf om een huis van te kopen. In de toekomst kunnen de studenten zelfs meer geld gaan lenen, omdat het hele leenstelsel op de schop gaat. Dit is natuurlijk een hele slimme manier om wat geld opzij te leggen voor de toekomst en dankzij de artikels in kranten zullen meer studenten dit gaan doen.

Gewone leningen

De gewone leningen zijn veel duurder vergeleken met de studenten leningen. Als je geld wil lenen bij de bank betaal je rond de 5 procent rente en bij sommige leningen loopt het zelfs op tot 9 procent.

Leave a Reply