Uitwisselen van ringen

Trouwringen1

Tegenwoordig is het heel normaal, om trouwringen uit te wissel tijdens het huwelijks ceremonie, maar dat is niet altijd zo geweest.

Huwelijk ceremonie

trouwringenVroeger kreeg alleen de vrouw een ring, tijdens het huwelijks ceremonie en mannen droegen dan ook geen trouwringen. De ring was vooral bedoelt, om te laten zien dat de vrouw niet meer beschikbaar was en getrouwd was. Tegenwoordig is dat natuurlijk niet meer het geval en staat de trouwring symbool voor liefde. Daarom draagt nu zowel de echtgenote, als de echtgenoot een trouwring. Het laat natuurlijk nog steeds wel aan de buitenwereld zien dat de persoon getrouwd is, maar de boodschap is heel anders.

Verlovingsring

Het is tegenwoordig ook heel normaal, dat de man een verloving ring koopt, wanneer hij zijn vriendin ten huwelijk wil vragen. De vrouw draagt dan de verloving ring, dat meestal een ring met diamant(en) is. Het komt tegenwoordig ook wel voor, dat zowel de man als de vrouw een verloving ring draagt, maar het is nog niet de norm, zoals het met de trouwringen wel is. In Nederland is de verlovingsring vaak ook de trouwring, omdat koppels al vaak jaren samen wonen, voordat ze gaan trouwen.

 

Als je een aanzoek wil doen is het toch wel slim om er veel tijd in te steken, bekijk hier alle trouwringen en verlovingsringen. Meer zien? Bekijk een van de onderstaande websites:

Leave a Reply