Verlichting

Je hebt 3 opties om je huis te verlichten namelijk, spaarlamp, gloeilamp en ledlamp, maar wat is het beste optie?

Gloeilamp

led lampenDe gloeilamp is het eerste lamp in de wereld, dat door Heinrich Göbel werd uitgevonden in 1854 en het is de meest voorkomende verlichting in huizen tegenwoordig, omdat het goedkoop is om een gloeilamp te kopen. Een Gloeilamp heeft wel veel nadelen, het gaat heel snel kapot en gaat maar een korte periode mee namelijk, maar 1000 branduren, en het zet alleen 10% van het stroom om in elektriciteit, wat elektriciteit kosten aanzienlijk verhoogt.

Spaarlamp

Een spaarlamp is ontwikkeld als oplossing op de korte levensduur van de gloeilamp en de hoge energieverbruik. Met een spaarlamp bespaar je zeker geld, want het gaat 10.000 branduren mee wat veel hoger is dan die van een gloeilamp, al betaal je er wat meer om het aan te schaffen.

Ledlamp

Ledlampen zijn de lampen van de toekomst, want je bespaart niet alleen op elektriciteit kosten, maar het gaat nog eens veel langer mee. Een ledlamp gaat maar liefst 50.000 branduren mee, wat het prijs dat je ervoor betaald meer dan waard maakt. Ook zet het 50% van de energie om in licht, waar de beste spaarlamp alleen maar 35% om kan zetten in licht. Je kan ledlampen ook in verschillende lichten kopen namelijk, van heel koude licht tot een hele warme goudkleurige kleur licht. Klik hier voor meer informatie over ledlampen.

 

Leave a Reply