Vion investeerd in Nederland

vionMichiel Herkemij, CEO van Vion maakte onlangs bekend, dat Vion van plan is om 100 tot 150 miljoen euro in Nederlandse vestigingen te investeren. Wat betekent dat er meer banen zullen bijkomen in Nederland.

Vion

Vion Food Group is een groot international bedrijf, dat zoals de naam het al zegt in de voedselbranche zit. De bedrijf bezit vooral slachterijen, voor varkens en rundvlees. De focus van het bedrijf ligt dan ook op vlees. Vion opereert ook vestigingen in Duitsland, waarvan een aantal gesloten zullen worden, om de focus meer te verleggen naar Nederland. Met de sluiting van de vestigingen in Duitsland, zal er 100 miljoen euro bespaart worden. Met het geld dat er bespaart word, zak er gedesinvesteerd worden in Nederland en de hoop is dat er veel banen zullen bijkomen.

Verandering

Behalve de investering in Nederland, wil Michiel Herkemij de werkwijze van het bedrijf veranderen en zo het bedrijf meer winstgevend maken. Dit wil die doen, door verschillende activiteiten van Vion bij elkaar te brengen. Gaat deze plan van Michiel Herkemij een succes worden? dat is nog niet duidelijk. Wel zijn de boeren blij met de investering, want zo’n 4500 boeren afhankelijk van Vion, dat zelf meer dan 6700 medewerkers heeft. Als dit plan een succes is, zullen er zeker veel meer bijkomen. Meer Weten? Kijk op een van de onderstaande links:

Leave a Reply