Vliegveld Weeze

Weeze is een Duitse stad gelegen in de deelstad Noordrijn-Westfalen en ligt vlakbij de Nederlandse grens bij Venlo. De stad is in Nederland heel erg bekend vanwege Airport Weeze, waar budget vliegmaatschappijen een basis hebben, zo zijn de vluchten van het vliegveld van Weeze heel goedkoop.

Airport WeezeDe budget vliegmaatschappijen zitten daar, omdat in Duitsland de belastingen flink lager liggen. Zo kan er vanaf Weeze vliegveld heel goedkoop gevlogen worden en dit trekt dan ook heel veel Nederlanders aan, die dan vanaf Weeze gaan vliegen in plaats van Schiphol. Uit de cijfers van Weeze blijkt dat er vorige jaar, meer dan 1 miljoen Nederlanders vanuit Airport Weeze gevlogen hebben. De toevlucht van Nederlanders is niet alleen beperkt tot Weeze, want er zijn ook veel Nederlanders, die van andere vliegvelden in Duitsland gebruik maken, om naar hun vakantiebestemming te vliegen.

Duitsland heeft maar liefst 16 internationale vliegvelden, er is zo dus veel keuze. Nederland grenst met Duitsland, zowel aan het zuiden als een hele langer grens in het westen. Mensen maken dan ook meestal gebruik van het vliegveld dat dichtstbij huis is en dankzij de lange grens met Duitsland is er veel keuze. De nadeel van de Duitse luchthavens is dat Nederland zo veel inkomen mis loopt, want er gaan steeds meer Nederlanders vanuit Duitsland vliegen, omdat het gewoon veel goedkoper is. Meer eten? klik hier

Leave a Reply